S Z A L O N

Autók, motorok, kamionok, Játékok...

 

Jelen blogon megjelenő márkákról készült leírások nem minősülnek hivatalos sőt semmilyen kritikának. A negatív megjegyzések valójában dicséretek melyeket csak félre értesz. A szerzőknek semmi közük ezekhez. Én is csak most látom hogy ide mit írtam...

Szavazás

Milyen témákban írjunk többet?
PC-s játékok
Luxusautók
Elérhető árú autók
Motorok
Kamionok
Koncepciók

Szavazás állása

Szavazás

Meik volt szerinted a leg jobb Need for Speed rész?
Undercover
Underground2
Most Wanted
Carbon
Prostreet
Shift

Szavazás állása

Friss topikok

2010.02.14. 04:02 Ecky13

SAAB Lássunk tisztán...

Sziasztok!

Szeretnék összefoglaló képet adni a saab mostani visszhangos eladásáról:

Az utóbbi időben a legtöbb  minden autós fórum és weboldal beszámolt a Saab körüli hercehurcáról. Az egész ott kezdődött, hogy a General Motors (továbbiakban GM) úgy döntött felszámolja a tulajdonában lévő svéd Saab autógyárat. Sajnos amikor úgy tűnt minden kötél szakad és nem eladják hanem felszámolják az autógyárat (anyagi okokból) sajnos nem bízhattunk abban, hogy GM részéről ez nem teljesen komoly. Korábban a Pontiaccal is elbánt a cég, felszámolták. A saab melyet 1937 ben alapítottak nem juthat erre a sorsra! -gondoltam. Sajnos azonban a GM birtokolja a saab részvények 51% át így sokáig eldöntött tényként kezelhettük, a svéd márka, mely kezdetben repülőgépeket gyártott, örökre eltűnik. Ezt követően a Koenigsegg benyújtotta szándékát arra vonatkozóan, hogy meg kívánja venni a saabot. Az Európai Beruházási bank kész lett volna 600 millió $-al segíteni a saabot, mely pénzért a svéd állam vállalt volna garanciát. Tárgyalások követték egymást, megegyezés azonban nem született. Elkeseredett saab tulajdonosok vonultak utcákra autójukkal, demonstrálva. (Budapesten is volt demonstráció. A mozgalom a SAVE SAAB nevet viselte.) Mikor már úgy tűnt minden kötél szakad a Spyker leült tárgyalni a GM el. Nekik sikerült megállapodásra jutniuk és így a saab (legalábbis egyenlőre úgy tűnik) olyan kezekbe került (51%) mely nem kívánja befolyásolni sem technológiáját, sem élenjáró környezet tudatos stratégiáját. Most pedig, hogy lassan elkészülnek az új modellek (pl új 9-5) a saab úgy döntött, hogy az így fölöslegessé vált régi (2006 os) 9-5 és 9-3 as gyártósorokat el adja a Beijing Automotive Industry Holdings Co. Ltd. (BAIC) részére, akik saját márkás modelleket gyártanak majd velük. (és akkor csodálkozunk, hogy az autók hasonlítanak egymásra :-D). A svéd állam és az Európai Beruházási Bank teljes támogatásával a saab talán újra az élvonalba nőheti ki magát.

Megmenekült...

 

Szólj hozzá!

Címkék: saab spyker eladás gm general motors


A bejegyzés trackback címe:

https://szalon.blog.hu/api/trackback/id/tr781753446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása